Kehavälise viljastamisega kaasneb pisaraid, kuid see on ka uskumatu jõu, otsusekindluse ja rõõmu lugu. Siin on teine neljast postitusest, kus naistel on võimalik rääkida oma lugu. Tõlge artiklist: 8 women talk honestly about the gruelling reality of IVF – and the joy it can bring (http://www.telegraph.co.uk/women/family/8-women-talk-honestly-about-the-gruelling-reality-of-ivf—and-t/).
CONSTANDINA JA GEORGE
Lapse saamiseks kulus kuus aastat.
Constandina: Ma olin valmis selleks, mida IVF emotsionaalselt kaasa toob, kuid mitte selelga kaasnevateks füüsilisteks raskusteks. IVF-i läbimine tugevdas minu suhet abikaasaga, eriti lähendas meid süstimine. Esimene ebaõnnestumine tabas meid päev enne esimest pulma-aastapäeva.
IVF-i teekond on üksildane kogemus. Me ei rääkinud viljatusravist kellelegi ega teadnud kedagi, kes oleks selle läbi teinud. Siiski on küsimusi palju – oleks olnud hea kellegagi rääkida. Alles tagantjärele saime teada, et ka teised meie tutvusringkonnas olid selle läbi teinud.
Minu nõuanne naistele, kes on samas olukorras: pidage vastu. Rasedus tekib siis, kui seda kõige vähem ootad. Ja sa oled palju tugevam kui arvatagi oskad.
DEBORAH JA LEVI
Lapse saamiseks kulus üks aasta.
Deborah: Meie maailm purunes kildudeks, kui peale IVF-i teatati 20-ndal rasedusnädalal, et meie esimene beebipoiss kannatab nõrgestava seisundi all, mis märkimisväärselt vähendaks tema elukvaliteeti. Emotsionaalselt lõhki, täiesti lohutamatud ja šokis, võtsime vastu südantmurdva otsuse rasedus katkestada.
Hakkasime end uuesti kokku korjama peale lõputut kurbust ja leina. Ma tahtsin meeleheitlikult uuesti rasestuda. Ma igatsesin last, keda olin viis kuud kandnud. Iga kõhuke, mida nägin, mõjus noahoobina südamesse.
Esimesest IVF-ist oli alles kaks külmutatud embrüot ning meil läks õnneks – kolm kuud peale traagilist kaotust jäin uuesti rasedaks. Aasta hiljem sündis Levi Nathaniel. Tema tulekuga said meie unistused tõeks. On vähe öelda, et me teda jumaldame. Ta on meie maailma kese. Ta tegi meid terveks ja pani end tundma kui maailma õnnelikumaid vanemaid.