Viljakus ja tervis on väga olulised teemad, millega seoses pidevalt hulgaliselt teadustööd tehakse. Järgnevalt on kokku võetud mõned uuemad uuringute tulemused.
Norras teostatud doktoritöö autor Roger Ekeberg leidis, et oma suhtega rahulolematud rasedad naised ja nende lapsed on nakkushaigustele vastuvõtlikumad kui õnnelikud naised.
Austraalias võrreldi naturaalset ja kehavälist viljastamist vanemate naiste seas. Tõdeti, et üle 40 aastaselt rasestudes esineb kunstliku viljastamise kasutamisega vähem sünnidefekte kui loomulikult rasestudes.
Inglased on aga eriti usinad reproduktiivmeditsiini uurijad olnud. Seal leiti, et mandlite või pimesoole eemaldamine suurendab tõenäosust rasestuda.
Lisaks jõuti Inglismaal järeldusele, et varasemalt rasestumiseks kehavälise viljastamise protseduuri kasutanud naistel on tõenäosus järgneva kuue aasta jooksul loomulikul teel rasestuda 29 protsenti.
Veel avastasid inglased, et IVF-i edukust saab ennustada juuksekarva abil. Nimelt, juuksekarvast kortisooli taset analüüsides märgati, et kõrgenenud kortisooli tase vähendab IVF-i edukust kolmandiku võrra. Ühtlasi ei kajasta see vaid hetkeolukorda, vaid annab hormonaalsest regulatsioonist kuni poole aasta pikkuse ülevaate.